درمان حساسیت فصلی در طب سنتی
بهترین دارو و راههای درمان حساسیت فصلی عطسه سرفه بهار چشم در طب سنتی با داروهای گیاهی در منزل در بارداری
بهترین دارو و راههای درمان حساسیت فصلی عطسه سرفه بهار چشم در طب سنتی با داروهای گیاهی در منزل در بارداری در سایت جسارت
درمان حساسیت فصلی ، درمان حساسیت فصلی در طب سنتی ، درمان حساسیت فصلی عطسه ،درمان حساسیت فصلی سرفه ، درمان حساسیت فصلی با داروهای گیاهی،درمان حساسیت فصلی در منزل،درمان حساسیت فصلی در طب اسلامی
بیماری حساسیت فصلی
حساسیت در زمانی بروز میکند که سیستم بدن بهطور اشتباه در برابر مادهای که به نام آلرژن شناخته میشود و چندان خطرناک هم نیست، از خود دفاع میکند. در حالت طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری و ویروس دست به کار میشود. در مواردی که آلرژی ایجاد میشود، هر زمان که ماده حساسیتزا ظاهر شود، سیستم بدن شروع به کار و جنگ میکند. در برخی موارد این ماده حساسیتزا میتواند دانه گرده و قارچ باشد. درست در همین نقطه است که درمان سرفه آلرژیک، درمان آلرژی بینی و بهطور کلی درمان کیپ شدن بینی و دیگر علائم به یک دغدغه تبدیل میگردد.حساسیت فصلی در طول فصل زمستان شیوع کمتری دارد، اما این امکان هم وجود دارد که در تمام طول سال علائم آن وجود داشته باشد. گیاهان مختلف، گردههایشان را در زمانهای گوناگونی از سال پراکنده میکنند. شاید شما بیشتر از یک فصل، دچار حساسیت شوید که بستگی به محل زندگی و عامل حساسیتتان خواهد داشت. شاید هم به آلرژنهای داخل خانه واکنش نشان دهید، مانند کَپَک یا پر و موی حیوانات خانگی. در این مطلب از سایت جسارت به درمان حساسیت فصلی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
علائم و علت حساسیت فصلی
طیف علائم حساسیتهای فصلی، از خفیف تا شدید است که متداولترینشان شامل موارد زیر میباشد:عطسهآبریزش یا گرفتگی بینیآبریزش یا خارش چشمالتهاب سینوسها، گلو و یا کانالهای گوشگرفتگی گوشترشحات پشت بینیعلائمی که کمتر شایع هستند شامل موارد زیر میشود:سردردتنگی نفسخس خس سینهسرفهبسیاری از افرادی که دچار تب یونجه یا حساسیت هستند، آسم هم دارند. اگر شما هم مبتلا به هر دوی ابن موارد هستید، آلرژنهای فصلی شما ممکن است موجب حملهی آسم بشود. نام تب یونجه از آنجا گرفته شده است که بسیاری از افراد در زمان تاریخی برداشت یونجه یعنی در ماههای فصل تابستان علائم حساسیت را دارند. وقتی سیستم ایمنی بدنتان، مواد موجود در هوا را که معمولا بیخطر هستند، خطرناک تشخیص میدهد، تب یونجه روی خواهد داد و با ترشح هیستامین و مواد شیمیایی دیگر در جریان خون، به این مواد بیضرر واکنش نشان میدهد. این مواد شمیایی، علائم یک واکنش آلرژیک را ایجاد میکنند. عوامل ایجادکنندهی تب یونجه در فصول مختلف سال با هم فرق میکنند.
درمان حساسیت فصلی با روغن بنفشه
درمانگران طب سنتی برای درمان عطسه های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی، استفاده از روغن بنفشه و بادام را به بیماران شان توصیه می کنند. این درمانگران به بیماران شان که از دست عطسه های بی وقفه کلافه می شوند توصیه می کنند روزی 2بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفره های بینی خود بچکانند. علاوه براین با استفاده از همین روغن، پیشانی خود را نیز ماساژ دهند. این کار موجب می شود از شدت عطسه ها کم شده و در مواردی نیز به طور کامل برطرف شود. در کنار استفاده از روغن بنفشه، پرهیز غذایی نیز یکی دیگر از راهکارهای برطرف کردن عطسه های فصلی است. درمانگران به بیماران شان توصیه می کنند از خوردن انواع ادویه، غذاهای سرخ کردنی، شکلات و قهوه در فصل بهار پرهیز کنند و مصرف آن ها را به حداقل برسانند .
درمان خانگی حساسیت فصلی
ویتامین C نوعی آنتی هیستامین، آنتی اکسیدان و آنتی توکسین طبیعی است. با مصرف این ویتامین در کنار عسل خام می توان به راحتی به جنگ زکام بهاره رفت.تعدادی مکمل های دارویی حاوی ویتامین C نیز وجود دارد که می توانید از داروخانه ها خریداری کنید.از خوراکی های حاوی ویتامین C نیز می توان به پرتقال، گریپ فروت، لیموترش، پاپایا، فلفل دلمه ای، بروکلی و دیگر کلم ها (کلم ترش و کیمچی عالی هستند)، توت فرنگی، آناناس، کیوی و طالبی اشاره کرد.
درمان حساسیت فصلی با دارو
اگر برای درمان آلرژی و رهایی از این روزهای آزاردهنده به دکتر مراجعه کنید، اولین مرحله درمان را آغاز کردهاید. قرص سیتریزین، لوراتادین، آنتی هیستامین دکونژستانت و انواع دیگر قرص آنتی هیستامین که به نامهای مختلف در داروخانهها عرضه میشوند، از معروفترین نجاتدهندههای شیمیایی حساسیت فصلی هستند. این داروها در زمان موعد یکی از حیاتیترین وسایل شخصی افراد دارای آلرژی هستند که شاید حتی از بسیاری وسایل شخصی دیگر ضروریتر باشد.
امگا 3 برای درمان حساسیت فصلی
امگا ۳ یک اسید چرب است و در مواد غذایی مانند ماهی، تخم مرغ، گردو، روغن آفتابگردان، تخم کدو، تخم کتان، کنجد و فندق وجود دارد. امگا ۳ به اندازهای مفید است که مصرف آن در هر سنی پیشنهاد میشود و از آنجایی که دارای خصوصیات ضدالتهابی نیز هست، برای افراد دارای آلرژی فصلی باید به طور جدیتری مصرف شود. میتوانید قرص روغن ماهی را هم بهصورت آزاد ولی به میزان مشخص مصرف کنید.
درمان حساسیت فصلی با عسل
عسلی برای بدن مفید است که کاملاً طبیعی باشد. در همین عسل طبیعی هم به دلیل حضور زنبور در فرآیند آمادهسازی، میزان کمی گرده درون آن وجود دارد که تا حدی موجب مقاومت بیشتر بدن به دانه گرده میشود. البته گردهای که در عسل طبیعی دیده میشود، از گل حاصل شده و با انواع دانههای گرده موجود در درختان و سبزهزار که بیشتر افراد به آنها حساسیت نشان میدهد، متفاوت است. برای مصرف بیشتر عسل مطمئن شوید که به همان دز پایین از گرده هم حساسیت نشان نمیدهید.
درمان آلرژی فصلی
سرکه سیب علاوه بر خاصیت ضد آلرژیکی که دارد میتواند برای درمانهای دیگر مانند کاهش وزن مؤثر باشد. با این حال بسیاری از مردم نمیدانند که سرکه سیب تا چه حدی میتواند برای بهبود علائم آلرژی مفید باشد.سرکه سیب میتواند مخاط ناشی از آلرژی را کاهش دهد و سیستم لنفاوی بدن را پاک کند. برای آن که علائم آلرژی به صورت مطلوبی تسکین پیدا کند، سه بار در روز یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ترکیب کنید و سپس آن را بنوشید. این کار سبب میشود تا علائم آلرژی حاد مانند سرفه و حالت تهوع را بهبود بخشد.
نکاتی که باید برای درمان حساسیت فصلی به آن توجه کرد :
– یکی از درمانهای اصلی و مؤثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست. در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد از مصرف گوشتهای سخت هضم و غذاهای چرب تا حد امکان پرهیز کنند و تحمل گرسنگی و تشنگی و کم خوابیدن را داشته باشد تا ماده این بیماری از بدن دفع شود و در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند.
– علاوه بر این، باید از مصرف سبزیجات مانند تره، پیاز، شاهی و سیر و تنقلاتی مانند گردو و مصرف پنیر جدا پرهیز شود.
– مصرف غذاهای شور و ترش و میوه های آبکی از عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.
– چه خوب است که در این فصل بدن را به تنقیه و روزهداری عادت دهیم و از آشهای ساده با طعم متمایل به ترشی مثل آش آلو و آش سرکه و آش انار به صورت هفتگی حداقل دو تا سه وعده استفاده شود.
– ضمن اینکه، مصرف کاهو و شربت سکنجبین که از سنتهای پیشینیان است در این ایام میتواند به رفع خشکی و خارشهای شدید پوستی کمک کند.
– یکی دیگر از توصیههای غذایی که بیماران باید رعایت کنند، عدم مصرف ادویهجات تند در این ایام بوده و بهتر است کسانی که دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهایی حاوی کدو و اسفناج را بیشتر مصرف کنند
– بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند.
– معمولاً با شروع آلرژی، در ابتدا میزان آبریزش زیاد است. در حد امکان با مصرف داروهای مختلف نباید مانع خروج ماده شد بلکه پیشنهاد میشد به کمک بخور با گیاهانی مانند بابونه رطوبتها را رقیق کرده و به دفع ماده کمک شود.
– همچنین بهتر است در ابتدای آغاز حساسیت و آلرژی که علائم عطسه و آبریزش بینی وجود دارد، استحمام صورت نگیرد و کسانی هم که زیاد دچار این بیماری میشوند توجه خاصی به تقویت معده و مغز داشته باشند
درمان گیاهی حساسیت فصلی
نوشیدن دمنوشهای گیاهی خانگی و مصرف ادویهها و گیاهان دارویی نیز میتواند تا حد زیادی از احتمال ابتلا به آلرژی جلوگیری کند. مصرف این گیاهان باعث کاهش مخاط و خالی شدن سینوسها میشود و برای درمان آرژی و حساسیت بسیار موثر است.بابونه یکی از گیاهانی است که خاصیت ضد حساسیت دارد و برای دل درد، نفخ شکم و دستگاه گوارش بسیار مفید است. همچنین باعث تعادل در کارکرد کبد و مزاج میشود.چای سبز نیز به دلیل وجود ویتامین ث در آن باعث تقویت و متعادل کردن سیستم ایمنی بدن میشود. علاوه بر این باعث تسکین علائم و درمان آلرژی میشود و خاصیت آرامبخشی دارد.دارچین، زردچوبه و بادرنجوبه نیز از جمله گیاهانی هستند که به عنوان مسکن سیسم عصبی بدن عمل میکنند و علائم حساسیت و آلرژی را تسکین میدهند.
درمان حساسیت فصلی
مطالب مرتبط :
نام بهترین قرص حساسیت فصلی پوستی قوی خارجی
آلرژی و حساسیت در دوران بارداری و روش های درمان خانگی
معرفی بهترین قرص حساسیت پوستی کودکان
عوارض و موارد مصرف قرص ضد حساسیت فصلی
عوارض و موارد مصرف قرص حساسیت فصلی و پوستی
- ۹۷/۱۰/۱۱